Internationaal en Multicultureel

Ik ben in ItaliŽ, Palermo, geboren als dochter van een Nederlandse vader en een Italiaanse moeder. En woonde in mijn kinderjaren in ItaliŽ, Spanje en Nederland. Daardoor groeide ik meertalig op, en leerde ik als klein kind al te schakelen tussen verschillende talen en culturen. In Nederland leerde ik nog op school en de universiteit nog 4 talen bij. Als kind was ik altijd al gefascineerd in mensen, cultuur en geschiedenis.

Ik ben reuze gefascineerd door de verschillen en overeenkomsten in mensen. In wezen zijn we als mensen allemaal gelijk, maar we verschillen in hoe wij reageren door alle conditioneringen die wij krijgen vanuit; onze opvoeding, ervaringen die wij in ons leven opdoen, effecten die cultuur en massamedia en marketing op ons hebben, door onze natuur, ga zo maar door..

Aangezien ik graag communiceer met mensen uit verschillende landen, culturen en achtergronden, voel ik mij een geluksvogel met al deze talen en het feit dat ik sinds kleins af aan, ermee mocht Ďspelení. Ik was al vrij jong bewust van de verschillen, en keek ernaar met verbazing en verwondering naar.

En nu heb ik zoveel profijt ervan. Ik kijk eigenlijk nergens meer zo snel van op en in het werk als coach en masseur kan ik mij makkelijker in cliŽnten van allerlei landen en culturen verplaatsen. En begrijp vaan met welke zaken zij te maken krigen bijvoorbeeld als expats.

Terug
print Mail | Twitter Linkedin Facebook