Reflexologie

Voet- en handreflexologie is breed inzetbaar bij gezondheidsklachten, zowel acuut als chronisch. Het woord reflexologie betekent weerspiegeling. De reflexologie heeft als uitgangspunt dat het gehele lichaam zich weerspiegelt in de voet, de hand en het oor. Reflexzonetherapie is een behandelwijze die gebaseerd is op de reflexologie.

Een blokkade of verstoring in het lichaam kan gezondheidsklachten geven. Dit vinden we als een blokkade of verstoring in de voeten terug. Een gerichte behandeling van bijvoorbeeld voetreflexzones activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam; de (plaatselijke) bloeddoorstroming wordt bevorderd, afvalstoffen worden sneller afgevoerd en de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel verbetert.

Resultaten

Reflexologie kan het volgende opleveren: > Meer

Hoe werkt het?

Reflexologie is een therapie bij lichamelijke klachten en geeft een vitaliserende ontspanning. Het is een methode die in de oudheid al bekend was bij de Egyptenaren. Men wist toen al dat verschillende punten op de voet (zones) in verbinding staan met diverse organen, zenuwen, klieren en weefsels. > Meer

Werkwijze

Het aantal behandelingen varieert en gebeurt in overleg. Vaak start ik met 1 behandeling per 1  2 weken.  > Meer

Terug
print Mail | Twitter Linkedin Facebook